16-06-08

Vraagjes... Waarom ik?

Niemand weet precies wat de oorzaak is van diabetes. Eén zaak is zeker: het is jouw schuld niet, en het is zeker niet omdat je iets verkeerds gegeten of gedaan hebt! Diabetes wordt soms in families doorgegeven, net als de kleur van je ogen. Bij sommige mensen wordt diabetes door een virus uitgelokt. 

Zal ik altijd insuline nodig hebben?

 In jouw geval heb je wat wij type-1-diabetes noemen. Dit betekent dat je lichaam helemaal opgehouden is met de insuline aan te maken die het nodig heeft om normaal te werken. Insuline inspuiten is de enige manier om te vervangen wat je lichaam niet langer maakt.
Je hebt misschien horen vertellen over personen
die diabetes hebben en tabletten nemen, maar het gaat niet om dezelfde soort diabetes. Het gaat hier niet om dezelfde soort diabetes, wel over wat men type-2-diabetes noemt.

Verdwijnt mijn diabetes ooit?

Jammer genoeg niet. Maar je kunt diabetes behandelen door de insuline

in te spuiten die je lichaam niet meer kan maken.  

 Is diabetes besmettelijk?

 In tegenstelling tot waterpokken of griep kan je diabetes niet oplopen of aan iemand anders doorgeven. Geen enkele van jouw vrienden kan diabetes krijgen door met jou te spelen. 

 

Mag ik nog naar een feestje?

  

 

diddlanniversaire
Af en toe een traktatie is geen probleem. Met een beetje planning verloopt alles perfect. Tracht het bij sandwiches, pizza,popcorn, chips...te houden. Een stuk verjaardagstaart mag ook! Indien er geen suikervrije of light drank is, drink dan liefst vruchtendrank of fruitsap, of breng je eigen suikervrije drank mee! 


15:56 Gepost door maria in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.