16-06-08

Hyperglycemie-Ketonen

Hyperglycaemie betekent dat er een hoge bloedsuikerspiegel is. De bloedsuikerspiegel van gezonde mensen komt maar zelden boven de 8 mmol/l omdat er op dat moment automatisch genoeg insuline aangemaakt wordt om de bloedsuikerspiegel te normaliseren. Dat gebeurt niet als je diabetes hebt. Als de bloedsuikerspiegel dan te hoog wordt moet je beslissen of je meer kortwerkende insuline neemt of dat je simpelweg wacht tot het langwerkend insuline gaat werken.
Als de stijging van de bloedsuikerspiegel kort en niet te groot is, is hyperglycaemie meestal niet zo erg. Een bloedsuikerspiegel die extreem hoog is of lang hoog blijft kan leiden tot een noodgeval. Tenminste, als het niet gelijk herkend en behandeld wordt.

klik op het plaatje

 

dyn003_original_160_322_gif_2568353_ef9c5c1c80b706096f11e85708d015a4

 

 

 

Als je vermoedt dat je hyperglycaemie hebt, zou je je bloedsuikerspiegel moeten controleren. Voeg 2 tot 4 eenheden kortwerkende insuline toe aan je normale dosis als de bloedsuikerspiegel inderdaad hoog is. Als je ziek bent heb je mogelijk zelfs nog meer insuline nodig. Maar ook minder eten kan je dan helpen de bloedsuikerspiegel te laten dalen. Test je bloedsuikerspiegel voor elke volgende maaltijd en pas je dieet en insulinedosis aan de meetwaarden aan.

Diddl252DFijne20Dag

 


bron:diabetesencyclopedie


16:04 Gepost door maria in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.